Femie van Riele – Spijkerman

Femie van Riele – Spijkerman

15 september 1944 - 29 november 2017

Als elke druppel kon zeggen hoe zeer wij jou zullen gaan missen, dan regende het de hele dag.

Informatie uitvaart

LocatieDomicanenkerk
Datum5 december 2017
Aanvang14.00 uur

Wij nemen afscheid van Femie op dinsdag 5 december om 14.00 uur in de Dominicanenkerk, Assendorperstraat 29 te Zwolle.

Van 13.00 tot 13.45 uur is er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen en de familie te condoleren.

Aansluitend zal Femie in besloten kring worden gecremeerd.

Laat een condoleance achter

45 Condoleances

 1. Wij zullen die lieve gezellige Femie nooit vergeten. Zij is de liefste oppas ooit voor onze kinderen geweest, nog steeds roepen we “kijk, een pony-paardje’ zodra we paarden of pony’s in de wei zien. Omdat Femie dat altijd zong op de fiets als ze met Louise samen Suzanne van de peuterzaal haalde. Een heel vertrouwd figuur ook voor mij, voor mijn kinderen maar ook bij ons thuis vroeger. Zodra je Femie zag (of hoorde 😉) werd je vrolijk. Heel lief, gezellig, behulpzaam. Had weleens spontaan alvast was gebouwen of aardappels geschild. Vooral haar enorme plezier in kinderen en het leven blijft me altijd bij. Had er zo graag meer en langer van willen genieten en het doet me veel verdriet dat dat niet meer kan, zeker voor haar allernaasten. En voor mijn moeder, voor wie Femie voor altijd een van de dierbaarsten is.
  Een voorbeeld in levenslust, ik gun ieder die haar zo mist een paar regendruppels die dat mooie van haar overbrengen.
  Bedankt lieve Femie, voor wie je was en bent en voor alle vrolijke lieve zorg en betrokkenheid.
  Liefs en sterkte allemaal.

  Geschreven door Ilja van Tongeren op 31 december 2017
 2. Femie, lieve schoonzus en vrouw van mijn oudste broer, ik wil je bedanken voor je liefde aan hem en aan jullie gezin zal je herinneren als de vrouw die het gelukkigst was tussen haar kinderen en kleinkinderen samen met Bert, alles delen, en vooral herinneringen, dan glunderden je ogen helemaal en je luisterde met de grootste glimlach ooit en dan kwam er af een toe een schaterlach en een heerlijke opmerking op z’n plat Zwols van jouw kant..je genoot en wjj ook daardoor.
  Ik zal je missen Feem, maar je blijft altijd heel dichtbij want ik zie jouw terug in je kinderen, zo mooi.
  rust zacht Femie, rust zacht.

  Geschreven door Jose Van Riele op 17 december 2017
 3. Lieve mamma,
  “Professor Dokter Alexander Hendrikus weet het altijd beter dan zijn moeder”
  Jouw onderschrift bij een foto van mij op – ik denk – ongeveer 4jarige leeftijd.
  Je had me toen al door….

  In de afgelopen weken dwaalden mijn gedachten regelmatig af naar herinneringen van jeugd en van jou. Het zijn er veel en op een enkele na allemaal fijne herinneringen.
  Van de tijd op de Helene Swarthstraat, waar je me fikkie liet stoken in de gootsteen, waar pa had bedacht dat een duiventil leuk zou zijn (die beesten scheten de hele vensterbank onder) en waar jij altijd thuis was.
  Naar de Geert Grote over de roze pleintjes, schaatsen op straat (volgens mij winter 1978), pingpongen in de garage, rijden op mijn gele skelter (waar pa ooit een prachtige banaan van had gemaakt voor het carnavalsfeest), buskruit spelen met m’n vriendjes & hutten bouwen in de bosjes.
  Met je mee naar de peuterspeelzaal. Jij was daar peuterleidster en ik kwam helpen met appels schillen en ronddelen (wie, wat wappel, wie lust er een appel). Ik vond het reuze gezellig met jouw, de peuters en je collega’s.
  Achter de naaimachine kon je alles. Met de patronen uit de Knip werden hele garderobes bij elkaar genaaid. Je hebt me leren naaien. Hoogtepunt een zwart driedelig pak, waarbij ik eerlijkheidshalve moet zeggen dat jij me daar behoorlijk bij hebt geholpen.
  Een echte kok ben je nooit geworden. Nog doet de lucht van aangebrande aardappels me denken aan jou.
  En dan die lange zomers op de camping in Vilsteren. In dat rode autootje van je er heen, zwemmen in de meertjes, klimmen in de bomen en struinen door het heuveltjesbos. Met veel vrienden en kennissen. Altijd feest.
  Allemaal hele fijne herinneringen.
  En jij, jij was er altijd. Als puber ben je dat op een gegeven moment wel zat, altijd je moeder om je heen. Vriendjes en vriendinnetjes waar de ouders niet thuis waren, dat was pas interessant. Kon je doen en laten wat je wil. Totdat één van die vriendjes (met gescheiden ouders) eens zij dat hij het zo fijn vond bij ons thuis. Zijn moeder was er namelijk nooit als hij uit school kwam…..
  Ik ging vroeg op kamers in Arnhem. In de weekenden werken bij Joep en thuis slapen en wassen. Dat was ook de tijd dat ik voor het eerst serieus verkering kreeg met Angela. Jij hebt nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik daar werk van moest maken, maar ja ik had nog een leuke bijbaan in een leuke kroeg….
  Toen het voor de eerste keer uit ging met Angela was je er ook. Niet met heel veel woorden, maar je was er.
  Uiteindelijk kwam het toch nog goed tussen mij en Angela (soort van onvermijdelijk) en kwam je eerste kleinkind. Pien. Je kon weer los…….
  Jij vervulde je rol van oma met verve. Als de kleinkinderen kwamen dan ging alles aan de kant en stond alles in het teken van de kleinkinderen. Ik zag speelgoed van zolder komen waar ik nog mee had gespeeld. Niets was te gek. En Pien en Gijs genoten dan ook volop van hun tijd met oma & opa.
  Mijn vriendelijke verzoek om ook eens “nee” te ze te zeggen werd vrolijk in de wind geslagen, zoals een echte oma dat betaamd.
  De ironie wil dat ze nog op latere leeftijd ook nog graag naar jullie toe gingen. Niet om te spelen, maar dan werden ze lekker met rust gelaten. …
  In het laatste weekend dat je thuis was heb je nog geregeld dat de jas van Pien weer terug kwam. Pien was wezen logeren bij Sanne en had haar jas vergeten. Ik had inmiddels een paar keer gevraagd of ze niets vergeten was. Mevrouw had alles. Totdat we in de auto zaten, toen bleek ze toch haar jas vergeten. Ik vertik het om terug te rijden. Jij hoort dit verhaal aan, belt me op toen we weer thuis waren zegt dat je mijn principiële standpunt wel snapt maar dat je toch had geregeld dat de jas via Gea en Angela weer terug kwam bij Pien Om af te sluiten met de woorden: dat mag je doen als oma………
  Ja mam, dat mag je doen als oma.

  Mam, dood ben je pas als je wordt vergeten,
  en vergeten doe ik je nooit.
  Voor mij ben en blijf je de allerliefste moeder en de meest fantastische oma.
  Xander

  Geschreven door Xander van Riele op 11 december 2017
 4. Dag familie van Femie,
  Dominique en ik hebben altijd met veel plezier geluisterd naar de inbreng van Femie tijdens de Franse conversatie. We zijn uitgebreid geïnformeerd over het wel en wee van de kinderen en kleinkinderen. Ze was zo betrokken!! Wat zullen jullie haar missen!! Ontzettend veel sterkte gewenst!! Ook namens Dominique!

  Geschreven door Anoniem op 11 december 2017
 5. Herinnering

  De weekenden met de “meissies” van scouting, veel gezelligheid en de schaterende lach van Femie. . We zullen haar missen. Een groet van ons

  Geschreven door Cees en Thea van Solt op 6 december 2017
 6. Gecondoleerd van ons, vreselijk nieuws. Heel veel sterkte. Julia, Morris & Mark

  Geschreven door Mark van riele op 5 december 2017
 7. Bert en familie,
  Wat een fijne herinneringen zijn er te vertellen over Femie. Als ik met Marieke kwam paardrijden en er na die tijd een kopje thee / Fanta klaar stond en een gezellig gesprek. Altijd het gevoel gehad welkom te zijn geweest, zoals in de zomers waarin we een paar dagen in jullie (sta)caravan mochten logeren. Femie herinner ik me als een goedlachse, gastvrije, sterke en optimistische vrouw. Wat een gemis om haar niet meer om je heen te hebben. Heel veel sterkte de komende tijd.
  Liefs, Ineke

  Geschreven door Ineke Rozemuller op 5 december 2017
 8. Beste Bert en familie,

  Heel toevallig zag ik op internet een overlijdensadvertentie van Femie. Hoewel ik wist dat ze ernstig ziek was ben ik er wel erg van geschrokken.Wat een verdrietig nieuws.Ik herinner me haar als een lieve, opgewekte en gezellig vrouw. Ik wens jou en de familie heel veel sterkte met het gemis en hoop dat jullie veel ondersteuning van elkaar mogen ondervinden in de komende tijd.

  Veel liefs,

  Toon en Tineke Overweg/Kemme

  Geschreven door Toon Overweg op 5 december 2017
 9. Gecondoleerd met het overlijden van uw vrouw, jullie (schoon)moeder en allerliefste oma. Heel erg veel sterkte gewenst.

  Geschreven door Cindy Hilgenkamp op 5 december 2017
 10. heb Haar twee keer mogen knippen en het ervaren dat ze een hartelijke vrouw en familie mens was !

  Geschreven door Knipsalon wia op 5 december 2017
 11. Lieve Femie,

  Al jaren kwam ik bijna elke zaterdagochtend bij jullie om op jullie paarden te rijden. De paarden waren vooral echt Bert zijn hobby maar je kwam vaak wel eventjes kijken hoe het ging. Ook na afloop mochten we altijd even een kopje thee komen drinken met een lekker koekje erbij. Je was altijd in voor een gezellig praatje! Ondertussen moest de boerderij van Hayday dan wel af en toe even in de gaten gehouden worden, je speelde dat spel inmiddels al jaren en had volgens mij een enorm goed lopende boerderij opgebouwd. Leuk om te zien hoe je daar altijd mee bezig was.
  Regelmatig stonden er binnen in huis ook weer prachtige bloemstukken op tafel en als ik zei ‘goh die zijn mooi’, dan bleek meestal dat jij het stuk zelf had gemaakt. Creatief dat was je zeker en dat niet alleen. Je was altijd een goedgemutste, vriendelijke, vrolijke, gastvrije vrouw en je was altijd in voor een paar grapjes. Daarnaast was je ook een doorzetter, want wat heb jij gevochten de afgelopen jaren! Rust zacht lieve Femie

  We zullen je missen!

  Bert en de familie heel veel sterkte toegewenst de komende tijd.

  Heel veel liefs,

  Marieke Eijkelkamp en Rogier Schipper

  Geschreven door Marieke Eijkelkamp en Rogier Schipper op 5 december 2017
 12. lieve Femie, wat heb jij een bijzondere plaats gehad in ons leven. Want jij was niet zomaar een oppas, nee! Wij kregen er gewoon een derde oma bij! Met rapporten gingen we bij jou langs, op alle verjaardagen was je aanwezig, zelfs drie weken geleden nog toen Timo 22 werd, en sinterklaas liet pakjes bij jou achter voor ons. Wat genoten wij van de middagen dat jij op ons paste. Met zijn allen langs de bakker en dan mocht iedereen zijn eigen broodje uitkiezen. En dan sneed en smeerde je ze allemaal voor ons met de kaasschaaf.
  Lieve Femie, je hebt ontzettend gestreden en bent altijd positief gebleven, van jou hebben wij veel geleerd en we zijn ontzettend dankbaar dat je ons leven daarmee hebt verrijkt. We gaan je missen lieve Femie, rust zacht.

  Lieve Bert, kinderen en kleinkinderen, we willen jullie ontzettend veel sterkte wensen deze moeilijke tijd.

  Hilde, Timo en Lisa

  Geschreven door Hilde, Timo en Lisa Eijkelkamp op 5 december 2017
 13. Lieve familie,

  Zo’n 35 jaar geleden mochten onze kinderen bij Femie op de speelzaal komen spelen, waar ze een fantastische tijd hadden! 30 jaar geleden mocht ik haar collega worden. Wat hebben we een fijne tijd gehad! Van Femie heb ik het vak geleerd! Op haar gedreven, enthousiaste manier wist ze iedere peuter, iedere ouder en elke collega te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen! Wat een motivatie had ze en wist ze over te brengen op anderen! Ook na onze speelzaal tijd was Femie heel trouw in het onderhouden van het contact! Ik zal je missen! Jullie hebben het zo treffend op de kaart gezet hoe jullie haar zullen missen!
  Bert en (klein)kinderen heel veel sterkte gewenst om dit grote verlies een plekje te geven in jullie leven.
  Veel liefs, Jan en Klazien.

  Geschreven door Klazien Oosting op 5 december 2017
 14. Lieve Femie. 38 jaar vriendschap en nu verder zonder jou. Het zal moeilijk worden Feem. Onze vrijdagen. Elke week naar de markt. Als ik soms een keer alleen kwam dan was de vraag, waar is je vriendin? Daarna lunchen. Wij kenden bijna elke gelegenheid waar dat kon in het cenrtum. Daar werd dan de week doorgesproken. Meestal met een lach, maar soms ook met natte ogen. Dan nog onze G.G club. Altijd was je bezig voor anderen. Zelfs in het ziekenhuis vond je het zo erg voor iedereen dat dit met jou gebeurde in de feestmaand. Je kinderen en kleinkinderen, niets was je teveel voor hen. Ik heb je gekend als een lieve, fijne, trouwe en hartelijke vrouw. Altijd klaar staan voor een ander.
  Bedankt voor je vriendschap. Ik ga je missen Feem.
  Bert en (klein)kinderen, heel veel sterkte.

  Veel liefs Hans en Cor.

  Geschreven door Cor en Hans Brinkhuis op 5 december 2017
 15. Lieve familie
  Gecondoleerd met het overlijden van Femie, sterkte voor allen
  en speciaal voor Bert, haar steun en toeverlaat!
  Ik kan helaas niet komen kreeg het bericht te laat, maar heb de laatste tijd veel aan haar gedacht.,
  Heb vooral goede herinneringen aan jullie bezoek, Bert, vorig jaar in juli.
  Zal later nog contact opnemen, Bert, nogmaals sterkte voor allemaal
  Lieve groeten van Francine uit België
  “Het is om het even
  ontvangen of geven
  ’t draait om één ding
  Liefde als herinnering”

  Geschreven door Francine van Steensel op 5 december 2017
 16. Lieve Femie,

  Je bent zó mooi afgebeeld op de kaart die ik las.. De kaart die getuigt van je leven, maar ook van je sterven. Het leven wat je omarmde! Met warmte en betrokkenheid hoorde ik je vertellen over je gezin. Meelevend was je met een ieder die op je pad kwam. Toen je ziek werd, ging je moedig dóór. Je wilde zo graag. De laatste keer dat ik je bij mijn ouders zag (het was altijd gezellig als jullie er waren!), een paar weken geleden is het nog maar, had je veel moeten inleveren. Je liep met Bert de deur uit, in gedachten gaf ik je een knuffel.. Kon je maar blijven, daar, bij Bert aan de Hofmanssteeg en met je kinderen en kleinkinderen om je heen, dichtbij of verder weg, dat maakte niet uit.. Maar het ging tóch anders, niemand kon je hier houden.. Rust zacht, lieve Femie. Ik zal je nooit vergeten.
  Hilda.

  Geschreven door Hilda op 5 december 2017
 17. Heel lang geleden leerde ik Femie kennen als moeder van Martijn en Annemieke.Onze Silvette ging altijd graag bij jullie spelen. Vooral verkleedpartijtjes. Bij Femie kon heel veel. Daarna zagen we elkaar minder tot dat we collega’s werden bij de VPZ. Op je 60- jarige feestje hebben we gefietst en een high- tea gedaan. Zeer geslaagd. Samen met Riet en Cor ontstond het kaartclubje “de Golden Girls ” Kaarten? Vaak hilarisch met een lach en een traan. Buiten kon je ons horen. Vooral de gierende lach van Femie. Maar toen werd je ziek. Als we vroegen hoe het met je ging, was het meestal: GOED HOOR. Maar je werd stiller en je vrolijke lichtjes in je ogen verdwenen. Tijdens onze laatste lunch was je ( achteraf gezien) al veel zieker dan wij dachten. Vlak daarna ging je het ziekenhuis in en het afscheid was daar. Dank lieve Femie voor wie je was, met je beschouwende blik en uitbundige lach. Ik ga je missen. Maria

  Bert, kinderen en kleinkinderen, gecondoleerd met dit grote verlies en we hopen , dat jullie elkaar kunnen steunen.

  Jaap en Maria Dop

  Geschreven door Jaap en Maria Dop op 4 december 2017
 18. Jeeej Feem,
  Ik kan me nog niet voorstellen dat jij er niet meer bent. Ik ben blij dat ik je 50 jaar heb meegemaakt.
  Toen ik 3 was mocht ik al met je mee naar de kleuterschool in Vilsteren, ik herinner me jullie huisje aan de Vechtstraat. Of later boven de slagerij. Toen Barbara nog zo’n schattige en lieve baby was. Er zijn zoveel losse verschillende herinneringen. De meertjes in Vilsteren, camping de Lakens, Berkum, alle feestjes en visites die je zo trouw bezocht. Ik was op jouw bruiloft (en was een behoorlijk irritant peutertje omdat ik niet op de foto wou) jij was op mijn bruiloft ( jij ging braaf op de foto) je was zo goed in het bijhouden van al je vriendschappen en contacten binnen je familie. Respect hoe je het deed!
  Wat was je trots op je kinderen en nog trotser op je kleinkinderen. Je bent een voorbeeld voor mij ! Ik ben blij dat ik je zolang gekend heb x

  Hoe vreemd moet dit zijn voor Bert en de kinderen dat jij er niet meer bent. Je zal gemist worden door veel mensen

  Lieve familie, sterkte ×

  Geschreven door Christine op 4 december 2017
 19. Lieve, familie van Riele,

  Gecondoleerd met het verlies van Femie, wat zal het zwaar zijn en worden voor allen.
  Maar Femie zou zeggen, laat het alstublieft niet de hele dag regenen.
  Zo dat haar allerliefste man Bert, en haar allerliefste familie verder kunnen met hun leven.
  Want Femie Mama ( schoon) Oma zit in alle harten van die allerliefste Familie.
  Femie, bedankt,en dat wij al die jaren prachtige verhalen hebben mogen delen.
  Bij Femie was het Thuis komen.

  Geschreven door Jan en Nies Westenberg op 4 december 2017
 20. Lieve Bert en familie,

  Gecondoleerd met het verlies van Femie.
  Ze is mijn moeders tante, maar ook mijn zusjes en ik noemde haar tante Femie.
  Ik herinner me dat ze vaak samen met Bert langs kwam, dat jullie bij alle verjaardagen waren en het logeren op de boerderij vroeger.

  Super lieve, warme en gastvrije vrouw.

  Heel veel sterkte met het verlies.

  We gaan haar missen.

  Lars Dunnewind

  Geschreven door Lars Dunnewind op 4 december 2017
 21. Beste familie van Riele,

  Gecondoleerd met het verlies van Femie.
  In onze herinnering zullen we Femie houden als een spontane, gezellige, warme vrouw.
  Ze was altijd zo trots op de kinderen en kleinkinderen.
  We wensen jullie samen heel veel sterkte toe.

  Ben en Anneke Sleeuw.

  Geschreven door Anoniem op 4 december 2017
 22. Beste Bert en familie,

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Femie. Ze was sinds mijn schooltijd mijn beste vriendin. Ze stond altijd klaar om waar nodig te helpen. We zullen haar heel erg missen.

  Wij wensen jullie veel sterkte,

  Betsy en Arie

  Geschreven door Betsy Bos op 4 december 2017
 23. Beste familie,

  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Femie, jullie moeder en oma. Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van Femie. ik hoop dat dinsdag een mooi afscheid is brengt.

  Heel veel sterkte,

  Huibert en Tess Brands
  (oud buren Xander en Angela)

  Geschreven door Huibert en Tess Brands op 4 december 2017
 24. Beste Bert en gezin,
  Gecondoleerd met het overlijden van je vrouw, jullie moeder en oma. We hebben Femie gekend als een warme, betrokken, hartelijke, gezellige en belangstellende vrouw. Wat zal het moeilijk zijn om haar te missen. Heel veel sterkte gewenst!

  Geschreven door Familie Rozemuller-Visscher op 4 december 2017
 25. Lieve Bert, kinderen en kleinkinderen

  Na meer dan een 50 jarige vriendschap waarin we lief en leed gedeeld hebben kan ik jullie alleen maar sterkte en kracht toe wensen om te wennen aan een leven zonder Femie.
  Ook al ben ik sinds 1980 niet meer in Nederland ons kontakt is al die jaren steeds heel intensief gebleven. Verschillende keren hebben jij en Femie de lange reis ondernomen om ons op te zoeken. Via Skype deelden we tranen en lachen.
  Dat laatste had de overhand want Femie was vooral iemand die de vrolijke kant van het leven wilde delen. De schaterende, aanstekende uitbarsting als ze een pracht uitspatting had met de meeste lol zelf zal ik nooit vergeten. Daarnaast was ze zeer betrokken bij wat er rond haar heen gebeurde. Altijd stond ze klaar voor iedereen. De kleinkinderen waren haar lust en haar leven. Door haar verhalen waren ook zij en hun ouders een deel van mijn leven. We hebben samen 2 weken een heel fijne tijd gehad toen ik 2 jaar geleden naar Nederland kwam om samen nog gezellige dingen te doen. Lieve Femie, jij vertelde mij dat Bert ‘een rots in de branding’ was tijdens je ziekte. Door de jaren heen was jij mijn ‘rots’. Dank, dank voor al de liefde die je al die tijd gegeven hebt. When Someone You Love Becomes a Memory, The Memory Becomes a Treasure. Rust zacht. Je hartsvriendin, Marijke

  Geschreven door Marijke, Nieuw Zeeland op 4 december 2017
 26. Beste Bert ,
  Fennie en ik willen jouw en je gezin condoleren met het verlies van Femie.
  Wij leven heel erg met jullie mee en wensen jullie veel sterkte de komende tijd.

  Geschreven door Fennie en Hans Kalf op 4 december 2017
 27. Beste Bert en kinderen,

  Gecondoleerd met het overlijden van Femie.
  Ik heb Femie gekend als een zeer betrokken ouder van onze school. Altijd bereid om te helpen en mee te denken
  en dat altijd met humor en een groot relativeringsvermogen. Onlangs mocht ik haar nog ontmoeten bij de reünie van onze school en het zegt iets over haar betrokkenheid dat ze ondanks haar ziekte ’s middags toch nog aanwezig was.
  Ik wens jullie in de komende tijd heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies en hoop dat de mooie herinneringen aan haar jullie daarbij tot steun zullen zijn.

  Geschreven door Gerard Karman op 3 december 2017
 28. Lieve Bert, kinderen en kleinkinderen,

  Verdrietig hoorden wij het bericht dat Femie toch nog onverwachts is overleden.
  Wij willen jullie condoleren met het overlijden van je lieve vrouw Femie, jullie liefste
  (schoon)moeder en trotse oma.
  Wij wensen jou Bert, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit
  grote verlies.

  Geschreven door Nico en Yvonne Rothuijsen op 3 december 2017
 29. Lieve Femie, bedankt dat je mijn schoonzus was. Je was mijn steun en toeverlaat in bange dagen, dankzij jou heb ik geleerd dat ik er mocht zijn binnen de familie. Je was bij me tijdens mijn eerste bevalling, dank daarvoor. Jouw warmte, positiviteit en groot hart zullen altijd bij me blijven.

  Geschreven door Marion Kruiper op 3 december 2017
 30. Niet voor niks heette Femie ook voor onze familie Tante Femie.
  We waren vroeger bijna 1 gezin. Liepen bij elkaar in en uit, aten samen en gingen met elkaar op pad.
  Ik herinner me nog de zomers op de camping in Vilsteren. Alles kon en mocht altijd, lekker vies worden. En dan samen bbq’en en patat met appelmoes eten.
  Ook toen we al lang het huis uit waren, bleef ze vragen hoe het met ons ging.

  Tante Femie was een warme vrouw, die hield van mensen om haar heen. Ik wens Ome Bert, Xander, Brab, Annemiek en Martijn veel sterkte.

  X Do

  Geschreven door Dorothee Meijer op 3 december 2017
 31. Wat een schok…. Femie, onze hartelijke, gastvrije en humoristische nicht is veel te vroeg heengegaan.
  Dit is een groot verlies voor iedereen die haar kende en liefhad.
  Bert, kinderen, en familie, wij wensen jullie veel sterkte.
  Tineke en Frans

  Geschreven door Tineke en Frans Blom-van der Pennen op 3 december 2017
 32. Meneer van Riele (Bert), Xander, Angela, Barbara, Martijn, Geraldine, Annemiek , Marcel en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies. Mevrouw van Riele (Femie) bedankt voor uw gezelligheid, gastvrijheid en betrokkenheid in mijn leven.

  Geschreven door Machteld van Wijk-Haarmeijer op 3 december 2017
 33. Lieve Femie, ik heb goede en mooie herinneringen aan je overgehouden tijdens de uurtjes dat ik bij jou was om te helpen in de huishouding. Het is al weer heel wat jaartjes geleden. Maar, ik weet het nog heel goed. Bedankt daarvoor. Bert, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies. Jannie en Hendrik Jansen

  Geschreven door Jannie en Hendrik Jansen op 3 december 2017
 34. Lieve Femie.

  Bedankt voor je vriendschap en je nooit aflatende behulpzaamheid,
  ondanks je eigen moeilijkheden.
  Jij hebt voor altijd ’n warm plekje in mijn hart.
  Nellie Eijkelkamp

  Geschreven door Nellie Eijkelkamp op 3 december 2017
 35. Lieve Femie, onze gedachten gaan uit naar de tijd in Berkum, waar we 6 jaar als buren naast elkaar woonden. Mooie herinneringen aan jou, lieve,warme vrouw , altijd tijd voor n praatje en n kop thee. Veel gelachen ook, bij jou Femie was het glas altijd half vol. Kinderen altijd welkom, mooie , warme zomers, waarin we in onze nieuwbouwhuizen(zonder heg of schutting)over en weer liepen. Watergevechten met Martijn en Annemiek en ijsjes heel veel waterijsjes van buuf Feem, heel veel mooie herinneringen welke we nog lang zullen koesteren! Onze gedachten gaan uit naar Bert , Xander,Barbara,Martijn,Annemiek en partners en kleinkinderen, liefs Frans en Margreeth

  Geschreven door Margreeth Jansma op 3 december 2017
 36. Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst.
  Margo Jack Kelly en Laura

  Geschreven door Jack en Margo van Veen op 3 december 2017
 37. Lieve Femie, wijze en bijzondere vrouw. We kennen je vanaf voorjaar 1997. Als buurtjes stonden we over de heg met elkaar te praten. Ik ( Corita) gaf aan dat we op zoek waren naar een oppas voor onze kinderen, jij gaf spontaan aan dat je dat wel wilde doen. En zo werd je 11 jaar de oppas in ons gezin. Van begin af aan voelde dat heel vertrouwd. Trouw een woord wat zo bij jou past. Een veilige basis voor onze kinderen, een thuis. Wanneer wij dan thuis kwamen na een dag werk of studie was er tijd voor kletsen bij een lekker kop thee. Praten over de dag, de kinderen, ons werk en vele andere zaken. Delen ook een woord wat bij jou past. Na de oppasjaren heb je nog vele verjaardagen en feestjes met ons gedeeld. Bij de vraag wie nodigen we uit was het altijd Femie en Bert. Tijd. Ook een woord dat bij jou past. Tijd maken voor elkaar, jij had altijd tijd leek het. Zo mochten we ook deze zomer, op de zondagmiddag fietstochtjes, jou en Bert nog een paar keer bezoeken. En zelfs het laatste bezoek op de verjaardag van Timo 12 november maakte je nog tijd voor ons. Hoe bijzonder was dat moment, waarin je voor het eerst met onze kinderen erbij deelde hoe het met je ging. We zijn heel dankbaar dat we jou zo lang hebben mogen kennen. Lieve Bert ,kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte.

  Geschreven door Hilde, Timo en Lisa, Marcel en Corita op 3 december 2017
 38. Beste familie,

  Gecondoleerd, meer woorden voor zoveel verdriet zijn er niet.
  Sterkte voor nu en de toekomst om het verdriet een plaats te geven.

  Liefs voor Annemiek en Marcel en kids

  Geschreven door Gerard en Riek Roelofs op 3 december 2017
 39. Lieve Femie, op veel manieren verbonden met elkaar. Begonnen in 1976 door de peuterspeelzaal. Daarna elkaar regelmatig blijven zien en vooral spreken. Oppas zelfs van onze kleinkinderen. Nog weer later ons kaart/praatclubje de zg Golden Girls. Veel praten en een beetje kaarten(zelfs bij onze laatste lunch op 15 nov.j.l.). Gelukkig wisten we dat toen nog niet, hoewel we doordrongen waren van de ernst.
  In deze sinterklaastijd moet ik nog vaak denken aan jou Femie als Sint. Verslapen had je je. Zo kwam je ook de speelzaal binnen. Op een schoen en pantoffel op jou humoristische manier. Zo zijn er nog veel meer herinneringen die we zullen koesteren en langs laten komen. Dankbaar ben ik dat je op mijn pad kwam en we vriendinnen waren.
  Veel sterkte Bert, kinderen en kleinkinderen.
  Liefs Riet en Karel van Tongeren

  Geschreven door rietvantongeren51@gmail.com op 3 december 2017
 40. Lieve Femie, op veel manieren verbonden met elkaar. Begonnen in 1976 door de peuterspeelzaal. Daarna elkaar regelmatig blijven zien en vooral spreken. Oppas zelfs van onze kleinkinderen. Nog weer later ons kaart/praatclubje de zg Golden Girls. Veel praten en een beetje kaarten(zelfs bij onze laatste lunch op 15 nov.j.l.). Gelukkig wisten we dat toen nog niet, hoewel we doordrongen waren van de ernst.
  In deze sinterklaastijd moet ik nog vaak denken aan jou Femie als Sint. Verslapen had je je. Zo kwam je ook de speelzaal binnen. Op een schoen en pantoffel op jou humoristische manier. Zo zijn er nog veel meer herinneringen die we zullen koesteren en langs laten komen. Dankbaar ben ik dat je op mijn pad kwam en we vriendinnen waren.
  Veel sterkte Bert, kinderen en kleinkinderen.
  Liefs Riet en Karel van Tongeren

  Geschreven door Anoniem op 3 december 2017
 41. ROZEN ALS AFSCHEID
  ROZEN VOL ROUW
  ROZEN VOL LIEFDE, ENKEL VOOR JOU
  ALS BLIJK VAN DANK VOOR JOUW BESTAAN
  WAARIN WIJ EEN EINDJE MEE MOCHTEN GAAN

  Geschreven door Sybrand en Marian Oud op 2 december 2017
 42. Bert en kinderen
  Gecondoleerd met het verlies van Femie heel veel sterkte.

  Geschreven door Wim en Rini de Kleine op 2 december 2017
 43. Lieve Femie.
  Wat zullen we jou gaan missen in ons padvinderij-vriendinnenclubje.
  Bedankt dat je er al die jaren bij was.
  Bert en de kinderen, van harte gecondoleerd met het overlijden van Femie.

  Geschreven door Diny Bonthuis op 2 december 2017
 44. Bert en kinderen, Gecondoleerd met het overlijden van Femie.. Mijn lieve vriendin Feem zal ik missen tijdens de woensdagmiddag-lunch,waar we jarenlang samen heel wat onderwerpen hebben besproken. Ik wens jullie veel sterkte in deze droevige periode. Alide Meijer.

  Geschreven door Alide Meijer. op 2 december 2017
 45. Bert, kinderen en kleinkinderen,
  Van harte gecondoleerd met het overlijden van Femie, jullie moeder en oma. Wij hebben Femie meegemaakt als een fijne opgewekte en meegaande buurvrouw. We zullen haar heel erg missen ook de zaterdagochtenden, zelfs Arjan zal dat missen. Maar Bert jij bent natuurlijk zoals altijd van harte welkom.
  Jan, Alie en Arjan Visscher

  Geschreven door Jan, Alie en Arjan Visscher op 2 december 2017